cases werkwijze over ons blog contact

EqualtureRedesign van de online sollicitatieflow

In navolging van het redesign van de equalture.com corporate website, zijn we voor deze Rotterdamse start-up aan de slag gegaan met het verbeteren van de usability van hun eigen SaaS-product.

Equalture heeft een innovatieve sollicitatietool ontwikkeld, waarmee kandidaten online kunnen solliciteren en bedrijven door slimme technologie de beste kandidaten voor hun vacatures kunnen vinden.

Voor Equalture hebben we de sollicitatieflow van hun product opnieuw ontworpen. Op basis van de bestaande flow en de data van het huidige gebruik, hebben we een nieuwe indeling uitgedacht.

De knelpunten die we in de huidige versie zagen, zoals een drempel voor het aanmaken van een account, geen inzicht in je voortgang en onduidelijke interacties, hebben we weggenomen door de volgorde van de stappen die een sollicitant aflegt te vereenvoudigen en meer inzicht te geven in de voortgang. Per stap in de flow hebben we meer focus aangebracht en de gewenste interacties intuïtiever vormgegeven.

De tool van Equalture wordt door hun klanten ingezet als verlengstuk van hun eigen recruitmentproces. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de huisstijl van deze klanten eenvoudig geïmplementeerd kan worden in de tool. Zo raken kandidaten niet in verwarring, en zorgen we voor een soepelere customer journey.

Gebruiksvriendelijker en conversieverhogend; het is duidelijker wat er van jou als sollicitant wordt verwacht, wat je dient in te vullen bij iedere stap, en hoe ver je in het proces bent. Ook sluit de flow nu beter aan bij voorgaande stappen in het gehele proces.

"Jager & Prooi is een enorm gedreven team dat snel en zelfstandig herkent waar je als founder happy van wordt als het gaat om design en user experience van (in ons geval) een tech product. Verdiepen zich snel in de markt, durven kritisch te zijn en dit ook uit te spreken en zorgen voor een goede balans tussen innovatie en een lean & mean opzet."— Charlotte Melkert (CEO, Equalture)

Heb jij ook een website of app die beter kan qua conversie en gebruiks­vriendelijkheid? Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.Laat het ons weten